Wreed dikke ambras met MNM!

Over m’n privé praten? Nee, dank u. Daar heeft tenslotte niemand zaken mee. Naar feestjes gaan? Nee, niet echt. Ook afterparty’s van awardshows zijn niet meteen aan mij besteed. Zeker niet als ik de dag erna moet werken want dan ben ik graag de professional die de stembanden genoeg slaap gunt.

Voor De Eregalerij van Radio 2 maak ik echter graag een uitzondering. Drie jaar geleden vertolkte ik er Sammy van Rocco Granata, een lied dat Rocco met zeer veel liefde voor z’n dochter schreef, over het drukke artiestenbestaan en de weinige tijd die hij bijgevolg voor haar had. Sinds toen wil ik De Eregalerij niet meer missen. En sinds hij oude bekenden tegenkwam op de afterdrink, volgt mijn pa in m’n kielzog. Leuk om hem dan te zien stralen.

Elk jaar opnieuw zijn er ook een handvol media professionals (lees: journalisten, fotografen en cameramensen) die op zulke avonden moeten werken en verslag dienen uit te brengen over de ditjes en de datjes van de showbizz. Met welke muzikale projecten je bezig bent is niet zo belangrijk, maar hoe het nu echt met je gaat en of je wel gelukkig bent dat is veel relevanter uiteraard. Want je hebt toch al een nieuwe vriendin heb ik gehoord, niet? Is ze dat daar (wijzend)? Het zijn zo van die momenten waarop ik graag Fons de beenhouwer of Jeanine van de droogkuis had willen zijn en niet Udo de artiest.

Door mijn studies en mijn werkervaring heb ik een grote voorliefde voor de journalistiek. Ik heb ook ontzettend veel respect voor journalisten. Of ze nu voor de zelfuitgeroepen serieuze media werken of voor de zogezegde roddelboekskes, ze hebben allemaal gestudeerd en oefenen hun job met de nodige sérieux uit. Ook de journalist die nog niet zolang geleden ongevraagd enkele pagina’s wist te vullen over mijn privéleven en gisteren hard z’n best deed om niet te dicht in mijn buurt te komen.

Volgens de gekende anonieme bronnen, brieven, emails en weetikveelwatnogallemaal zal  ik de voorbije weken waarschijnlijk wel al zo’n stuk of honderd zesendertig lieven hebben versleten. Nonsens natuurlijk, maar elke vrouw waar ik ook maar even naast loop, dag tegen zeg of mee op de foto sta is een niet ondenkbare piste. Wie heeft daar eigenlijk iets aan vraag ik me af? Willen mensen dat echt wel lezen? Enfin, de blunder van de avond trofee ging naar goede vriend Stijn Van Hove van Het Laatste Nieuws, die in de dame naast mij een primeur zag en zijn meegereisde fotograaf prompt de opdracht gaf enkele foto’s van mij en ‘m’n nieuwe vriendin’ te nemen.

Gelukkig was bij de meeste aanwezigen het relativeringsvermogen groot genoeg, ook bij de fijne dame waarmee ik op de foto sta: de vriendin van Rino Vereecke, nethoofd van MNM. Ze kon er eens goed om lachen en zo werd wreed dikke ambras met MNM en een kleine blamage voor Het Laatste Nieuws vermeden (tadaaaa)! Eind goed al goed alweer en niets dan tevreden gezichten na een fijne editie van De Eregalerij. Proficiat Radio 2, Sabam en alle artiesten!

In alle haast ben ik Stijn Van Hove de cliché-vraag vergeten te stellen of zijn trofee een mooie plaats krijgt. Voorgekauwde antwoorden zijn: op de schouw en in de kast. Of toch maar op het toilet? Stijn? En mag ik een fotograaf langssturen? In afwachting zet mijn eindredacteur alvast een sappige titel boven dit schrijfsel ;-p

5 gedachten over “Wreed dikke ambras met MNM!

 1. “Het Laatste Nieuws” is idd niet meteen een kwaliteitskrant…Daar deel ik je mening in. Maar, der zitten wél een paar mensen tussen die wél “serieus” met hun job bezig zijn. Ik ga niet meteen namen noemen, want ik wil deze vrienden niet in verlegenheid brengen. Zoals iedereen moeten zij ook “hunnen boterham” verdienen. Geef toe Udo, wat wil een lezer lezen die “Het Laatste Nieuws” of “Story” en Co, koopt? Roddel natuurlijk! En hoe sappiger hoe liever. Wees maar gerust de echte fans lezen dat met een serieuze korrel zout…(zeg maar een kilo!)

  • Hey badgirl00125,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb nergens geschreven dat ik HLN geen kwaliteitskrant vind, noch dat er niemand serieus met z’n job bezig is. Integendeel, ik schrijf net dat ik respect heb voor de professionele manier waarop de meeste journalisten werken, ook al is het niet prettig om door hen op de relationele rooster gelegd te worden.

   Helaas heb je gelijk wat betreft de verhalen die de mensen graag lezen…

   Fijn weekend!

 2. De wekelijkse roddelkrantjes moeten toch gevuld geraken hé, en ik moet toegeven dat ik ze soms ook koop door de lokteksten die op de voorpagina staan, om uiteindelijk binnenin het blad te lezen dat het niets anders was dan een tekst was om ons het blad te laten kopen 😉
  En je hebt gelijk als je je afvraagt waarom mensen dat willen lezen, ik weet het ook niet, en ik probeer er ook niet aan toe te geven, maar soms hebben ze toch beet hoor en dan lees ik teksten die waarschijnlijk voor een groot deel verzonnen zijn, enkel om de blaadjes te vullen.
  Zo lang we dat maar beseffen is het allemaal zo erg niet 😉

 3. 136 nieuwe lieven? Amai dat slaat me nu tegen se, het zouden er minstens 500 moeten zijn met jou charmes 😉 Alle gekheid op een stokje, ik heb al heel lang geen serieuze artikels gelezen, gewoonlijk zijn het ‘lokkers’ , een dikke vette titel, totdat je het dan effectief gaat lezen en het dan totaal geen steek houd…Alles om toch maar iets te verkopen. Heel spijtig als je er dan net de dupe van word, gelukkig nemen de meeste, verstandige, mensen, zo een artikel toch met een korrel zout…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s