Arigatō Danmark!

Gode morgen venner!

5u, tijd om op te staan! Na een 3-uur durend nachtje in hotel Kronjylland is het tijd om snel een blogberichtje te schrijven, te douchen en naar de luchthaven te rijden. Bij deze een nederige groet van uw muzikale dienaar, live vanuit Jap… ik bedoel Denemarken natuurlijk, maar het lijkt wel of ik in Japan zit. Het is niet de eerste keer dat ik als schrijver in contact kom met de Aziatische markt, maar deze schrijfdagen in Aarhus zijn wel de meest leerrijke buitenlandse schrijfdagen tot nu toe. Samenwerken met niet-Europeanen geeft zelfs muziek freaks zoals ik een andere kijk op muziek maken. De Japanse benadering is geheel verschillend, zelfs zo anders dat je onze Europese popscene weleens saai zou durven vinden. Boeiend, maar moeilijk tegelijkertijd.

De locatie in Aarhus is vrij uniek. Een gigantisch studio complex in the middle of nowhere… Eens buiten de studio hoor je hier… niets… Geen wonder dat een George Michael en andere charels hier tot rust kwamen en albums opnamen. Uiteraard ben ik hier om te werken en zie ik bitter weinig van het land. Denemarken lijkt me echter wel een plek waar je als natuurliefhebber (of te hevige Udo-fan) je gading kan vinden. Indien je rust en kalmte wil opzoeken moet je zeer zeker in Aarhus zijn. Deense vrouwen lijken me dan weer overenthousiast en erg lawaaierig. Vergelijkbaar met de Belgische exemplaren denk ik. Nu ja, ik ken eigenlijk niets van vrouwen, dus dat laatste heb ik niet gezegd ;-).

De aanwezige schrijvers en producers hier zijn kleppers van jewelste. Gisteren schudde ik de hand van Erik, een Zweedse producer die de voorbije 5 jaar 20 nummer 1 hits had in Azië. Albi, de Duitse Japanner waar ik gisteren mee heb gewerkt, schreef het voorbije jaar 7 number ones (in China, Japan, Korea,…). Dat is crazy! Zeker als je de Aziatische verkoopcijfers vergelijkt met de cijfers in pietluttige landen als België en Nederland.

Supersterren zijn ook maar gewone mensen. Zij poetsen tenminste regelmatig hun auto, wat van de gemiddelde artiest uit Nossegem niet echt gezegd kan worden.

Gisteren schreef ik -en dat zeg ik zo goed als nooit- een hitgevoelig nummer met de Zweed Sebastian en de Palestijnse Deen Ahmad (over een coole mix gesproken), beiden wreed getalenteerde kerels. De ene werkte oa. voor Céline Dion en Westlife en de andere is een artiest/schrijver van Scandinavische club hits en een voormalig kids music icoon. Kortom, ik ben een lucky guy dat ik voor dit kamp uitgenodigd werd. Al is het wel zo dat je met grote namen evengoed crappy songs kan schrijven en met mindere goden dan weer een hit kan produceren. Titels en een uitgebreide CV zijn geen garantie op succes.

Gek genoeg vind ik het wel spannend dat je soms dicht in de buurt komt van succesvolle producers en artiesten. Net voor ik vertrek belt Jeff, zowat de meest succesvolle producer van Japan, met producer Brian Lee uit LA. Dat is dan de man die Lady Gaga en J-Lo hits bezorgde en binnenkort ook met Enrique Iglesias aan de slag gaat. It’s a small world. En als je die man kent moet je die natuurlijk opbellen en even op speaker zetten zodat iedereen het kan horen ;-p. Brian (voor alle duidelijkheid: geen familie van Astrid) was zijn pimped out jeep truck pussy wagon aan het stofzuigen en riep ons even wat toe. Supersterren zijn ook maar gewone mensen. Zij poetsen tenminste regelmatig hun auto, wat van de gemiddelde artiest uit Nossegem niet echt gezegd kan worden ;-p.

Ziezo, ik heb in Denemarken m’n gedachten eens kunnen verzetten en daar ben ik echt wel blij om. Na drie dagen en nachten hard werken zal ik blij zijn om weer ons -ahum- zonnige land terug te zien. Misschien moet ik deze week maar eens verklappen waar de fandag plaatsvindt. Voor alle duidelijkheid: we gaan ergens in Europa samentroepen 😀 Dat het plezant en gevarieerd wordt kan ik nu al zeggen, zowel mannen als vrouwen zullen er hun gading vinden. Zeker vrouwen! Nu ja, ik ken niets van vrouwen. Had ik dat al gezegd trouwens?

Muzikale groeten, Udo x

PS Een fotootje bij dit blogbericht volgt later wel…

8 gedachten over “Arigatō Danmark!

  1. Dankuwel voor je schrijfsel !! Ik lees altijd met heel veel plezier je blogberichten. De manier waarop jij die schrijft … super ! Leuke anekdotes, over charels en pimped out jeep truck pussy wagons ( was da voor iets ?? ;-p ) Die heb je alleen in Denemarken denk ik. hahaha. Mijn dag begint al goed met een lach op mijn gezicht 😀 .
    Ik ben blij dat je daar een boeiende ervaring hebt meegemaakt met al die succesvolle charels! 😉
    Enne …. goed idee van je, om deze week te verklappen waar de fandag gaat plaatsvinden ! Ik ben benieuwd. 😀

  2. Denemarken heeft je duidelijk deugd gedaan!! Ondanks die lawaaierige vrouwen, gelijk de Belgische dus…daar bedoeld ge toch uw vrouwelijke fans niet mee zeker?? 😉
    Alle gekheid op een stokje, t’is inderdaad plezant om uw schrijfsels te lezen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s