Tsjing tsjang tsjong: #1 album in Azië !!!

Zozo,

Een Thaïse massage en restaurantbezoekjes bij de Chinees, de Thai en de Vietnamees had ik al achter de rug. Maar wat me nu overkomt als bescheiden componistje is op z’n minst gezegd exciting!

Eén van m’n co-writes staat namelijk op het nieuwe album Muse van de Aziatische megaster en multimiljonair Jolin Tsai. Dat album komt vandaag 14 september uit en staat al meteen op #1 in Taiwan, Singapore en Maleisië. In Honkong komt het album op dag 1 binnen op nummer #6. Zo unreal. Een schilderij van Magritte is er niets tegen!

Communicatie met het  team van de superster verloopt erg moeizaam, maar volgens goed ingelichte bron (al is dat blijkbaar bijzonder relatief in die landen) loopt de promo als een trein In Thailand, Vietnam en Cambodja. In principe zou ook China volgen, volgens een of andere website te beginnen met een groot concert, morgen in hoofdstad Beijing, op Jolin’s 32ste verjaardag. Benieuwd welke hoge toppen deze dame en haar album nog gaan scheren…

Net als de meesten onder ons ken ik bitter weinig van de muziekmarkt in het verre Oosten, maar mejuffrouw Jolin Tsai blijkt zowaar een megaster in Azië. Zo verkocht ze miljoenen platen. Hmm, morgen verjaart ze dus. Misschien moet ik haar maar een bosje bloemen sturen ; – )

Vorig jaar in Berlijn schreef ik het nummer met Rike en Mikko, twee bevriende songschrijvers uit Duitsland en Finland. In Azië kreeg het lied de titel 迷幻 (spreek uit: Mi Huan) mee, Chinees voor ‘Fantasie’. Of het nummel een single woldt is me echt niet meel duidelijk, want divelse blonnen spleken elkaal tegen. Hoedanook: ik ben hier al heel erg blij mee! Wat een leuke kick is me dat zeg! Dat me dat nog mag overkomen in deze illegale muziekdownloadtijden… Woehoe!

Het album of de track Mi Huan downloaden kan je via de Belgische iTunes. Meer informatie over Jolin Tsai vind je hier (Engels), buitenaardse videoclips hierzo.

Muzikale gloetjes, Udo x

P.S. Ik heb plots zooooveel zin in afhaalchinees ; – )))

13 gedachten over “Tsjing tsjang tsjong: #1 album in Azië !!!

 1. Amai zeg wat een nieuws voor jou, kan het geloven dat je blij bent en wij blij en fier !! 😉 Ziet eens mensen wat een talent we hier in ons kleine landje hebben :-)))) Super dat jouw talenten zo beloond worden !! Ben content dit leuke nieuws nog te vernemen vooraleer we morgen op reis vertrekken … groetjes en tot gauw in Nossegem 😉 xxx

 2. Amai mijne frak … dat is heel goed nieuws !! 🙂 Proficiat Udo 😀
  En om in de sfeer te blijven : Ploficiat ….. mijn dag kan niet meel stuk bij het lezen van jouw supel goednieuws blengende blog ! 😀 Goe bezig Udo (goe zangelke) 😉

  Liefs en x-jes

 3. Heel fijn om dit mooi verwoorde, zweverige tekstje te lezen…:-) ik voel je geluk en je blijdschap, misschien lees ik zelfs wel dat dit één van de betere dingen is die je zo wel verdient overkomen.
  Zal ik eens iets zeggen Udo… je bent een kei man! We zijn ontzettend fier op jou.
  Nu nog iets meer dan vroeger 😉

  PROFICIAT !!!

  Anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s