Bonne m*rde Roberto!

Digi-vrienden!

Het is bijna zover: Europa kruist de muzikale degens in Malmö. Benieuwd hoe onze Belgische kandidaat Roberto Bellarosa het ervan af zal brengen.

Ik moet het nummer nog eens beluisteren, maar was bij de voorstelling van de song zo’n 4 maanden geleden alleszins niet onder de indruk van de zuiverheid, de inleving en het Engelse accent van onze vriend; al speelt dat geen rol van betekenis in dergelijke wedstrijd. Ik had trouwens het idee dat onze vaandeldrager weinig geslapen had, wat als zanger niet ideaal is om de hoogste noten juist te raken. Er was Roberto vermoedelijk ook weinig tijd gegund om de single in te oefenen en eigen te maken. What’s new pussycat? Enfin, maanden later zal het vermoedelijk wel beter klinken, zeker met een ervaren backing als Ivann in het team! Dat Bellarosa met glans mag winnen, zodat we volgend jaar in Brussel kunnen gaan kijken naar het liedjescircus!

Het heeft trouwens niet veel gescheeld of ondergetekende stond ook in Malmö te koekeloeren op het podium. Tussen mijn bezigheden door heb ik voor Wit-Rusland mijn zware mannelijke Russische stem bovengehaald en backing vocals ingezongen voor deelneemster Alyona Lanskaya.

Zij zingt een compositie van songfestivalspecialist Marc Paelinck en tekstschrijver Martin King. En de blonde deerne had blijkbaar voldoende overtuigingskracht om de Noorse winnaar van 2009, Alexander Ryback, te laten figureren in haar videoclip. Soit, een trip als backing naar Malmö had me zeker wat extra schrijfdagen met bevriende songschrijvers opgeleverd en met wat geluk had ik misschien wel Anouk haar tattoos eens van dichtbij kunnen zien. Maar deze huismus is eigenlijk blij dat hij in Belgenland vertoeft. Twee weken tussen Zweedse schonen is in deze relatief drukke periode niet echt aan te raden.

En trouwens, als ik op het podium van het Eurovisie Songfestival sta wil ik daar als lead vocal staan, met een knaller van een song, om er de overwinning in de wacht te slepen. Zingen is plezant, maar winnen ook, zeg dat ik het u zeg! Mijn glazen bol ben ik ergens onderweg kwijtgeraakt, maar als alles ooit meezit, mja… dan zou ik een deelname wel overwegen.

Anyway, bonne m*rde Roberto en Sony Music!

Solayo, Udo x

4 gedachten over “Bonne m*rde Roberto!

 1. T’ja ! Roberto doet zijn best, als hij al door de halve finale geraakt ????? ;-(
  Dat zou jij (alle bescheidenheid op een stokje) natuurlijk veeeeel beter doen, als ik mij dat goed rapeleer heeft het toch eens de ronde gedaan dat jij zou mee doen aan het “Eurovisie song festival” !!
  Volgend jaar mssn ?? Dan is het weer de beurt aan de vlaamse kant van ons land.
  Ik duim altans voor jou en maak ons daartegen eens een knaller van een song, ge kunt het !!

  Groetjes Mo-nikske ;-)X

 2. Oei ,het is de eerste maal dat ik de Belgische inzending hoor ,amai dat is echt genen vetten ,terug naar af denk ik 😉
  Wit Rusland klinkt alvast beter maar ik vind het allemaal zo een beetje hetzelfde als Ruslana in de tijd .
  Alhoewel de tijd dat het alleen over de liedjes ging is al lang voorbij zeker vroeger waren de liedjes ook zoveel mooier “erestu ” van Spanje ( zal wel verkeerd geschreven zijn) maar dat vond ik een fantastisch mooi liedje !
  Als jij meedoet Udo dan kijk ik nog eens 😉 gr.

 3. Ik als fan van het eurovisie songfestival zou dat niet erg vinden ,mocht je ooit eens deelnemen!Ik heb ooit al eens nagelbijtend voor mijn tv gezeten toen mijn “idool” Gerard joling deel nam ,en dat zou niet anders zijn mocht jij deelnemen !! wie weet Udo …je hebt allesinds alles in huis om daar een goed resultaat te halen !! (y) 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s