Sterkte!

Free Record Shop loopt op zijn laatste benen. Een zoveelste doodsteek voor de muzieksector, maar vooral een drama voor de getroffen werknemers en hun gezinnen.

Benieuwd naar de barricades, de media die het personeel opwachten aan de uitgang van een brandende winkel en de politiekers die in allerijl speciaal uit vakantie terugkeren…

Ik vrees echter een dood, even geruisloos als de airco voor de downloadservers die de verkoop, de creativiteit en de artistieke ontplooiing al jaren ongestoord verkankeren. De muzieksector wordt verder digitaal leeggezogen en gereduceerd tot een vergeten, lelijke kamerplant, wegkwijnend in een donkere hoek, smekend om een streepje zon.

Sterkte aan alle betrokkenen!

Advertenties

7 thoughts on “Sterkte!

 1. ik denk dat het voor de echte artiesten veel meer betekend als er naar de muziek geluisterd wordt, naar optredens en feestjes gegaan wordt etc.
  het is kleingeestig om te denken aan het geld, het is niet dat er van de verkoop van cd’s sowieso veel geld naar de artiest ging.
  De muzieksector is in tegenstelling tot het geen jij denkt groter dan ooit, kijk eens naar al die festivals, festivals in overvloed.
  en als het je dan om het geld gaat, dan is het voor u ook goed aangezien je wel genoeg betaald kan krijgen voor een optreden, veeel meer dan er CD’s verkocht zouden worden

  • Hallo Wouter,

   Bedankt voor je reactie, ook al sla je de bal helemaal mis. Het gaat hier over jobverlies en het afsterven een fundamentele tak van de muziekbusiness in een klein afzetgebied als Vlaanderen.

   Groet, Udo

   • ah dus je bedoeld uit het standpunt van de verkopers? daar heb je dan wel gelijk in. het verkopen van CD´s is al een aantal jaar aan het verdwijnen, legale of illegale downloads zijn het sterkste aan de macht op dit moment. en er is niets wat iemand daaraan kan doen, de modernisering van de maatschappij pushed ons die richting in. we hebben de opkomst en de val van de compact disc meegemaakt.

   • Ik ben het met Udo eens, Jammer dat weer winkels moeten sluiten en daar door weer veel mensen hun job kwijt zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s