Udo wint auditieronde Eurosong en gaat voor een boodschap voor Europa

logo Copenhagen 2014 ESC

Met 93% haalde Udo de hoogste score van de dertig audities van Eurosong. De zanger blijft erg nuchter bij dit mooie resultaat en blikt vooruit op de wedstrijd. Op de Eregalerij van SABAM en Radio 2, waar hij een eerbetoon bracht aan de overleden Johnny White, gaf Udo een interview aan Eurosong.be.

Over zijn favorietenrol zegt Udo: “Het is niet omdat je een aflevering wint dat je favoriet bent. Ik zou mezelf dan ook geen favoriet noemen. Er zijn sterke kandidaten en er zullen ongetwijfeld goede nummers tussenzitten.”

Zijn keuze voor Ne Partez Pas Sans Moi van Céline Dion was voor Udo evident: “De manier waarop Céline Dion zingt, zo zing ik ook graag: emotie in de strofes en lange, hoge noten in de refreinen. Een singer-songwriter nummer van Milow bijvoorbeeld zou me minder liggen.”

Over zijn Eurosong-nummer vertelt de winnaar van de auditieronde dat hij op zoek ging naar een nummer waarin een heleboel Eurovisie Songfestival-ingrediënten zitten, zowel wat de muziek als de act betreft. Het lied hoeft volgens hem ook niet binnen zijn normale repertoire te passen.

Udo: “Als ik het geluk heb om mijn land te vertegenwoordigen, zou ik graag een lied met een boodschap voor Europa brengen, dus niet een nummer zoals Me And My Guitar of een lied over de liefde bijvoorbeeld. Het kan cliché klinken, maar als artiest mag je al eens een boodschap brengen.”

5 gedachten over “Udo wint auditieronde Eurosong en gaat voor een boodschap voor Europa

  1. 🙂 🙂 go 4 it udo ,ik wens je enorm veel succes , we gaan je proberen te steunen en je helpen om je eurosong droom waar te maken allen voor udo!!een lied met een boodschap waar je in gelooft ga je heel erg overtuigend kunnen brengen goed idee! :-)nie dat je anders niet overtuigend je songs brengt hé integendeel 🙂 😉 begrijp me nie verkeerd go go go !!! zal duimen, en als we iets voor jou kunnen doen om je te helpen let us now! xxx t.

  2. Ik vind dat een heel goed idee van jou! 🙂 Loveballads zijn er al genoeg .. En probleem aankaarten in een song is wel een uitdaging he! Maar ben er zeker van dat jij dat goed zal doen! 🙂 Succes Udo en ik weet gewoon zeker dat jij naar Kopenhagen gaat mogen! 😀 Bdaypresent! :p
    grtjs xx

  3. Wij zijn sowieso trots op je en ben ervan overtuigd dat je dat schitterend gaat doen zoals altijd met heel veel gevoel, wij staan achter je, go for it , grtjs en heel veel succes !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s