Bassistekesdag

Welja,

Morgen vertrekt El Bibios naar Spanjos, alwaar hij enkele avonden liedjos ten berdos zal brengenos op een klein cruiseschip. Net zoals bij de gemiddelde homo turisticus, laat ook ondergetekende zich dan verleiden tot nog wat snel snel rap rap last-minute ‘regelarij’. En dan trotseert een man als ik al eens wat files in Brussel, Gent en opnieuw Brussel, om enkele bullet points van het to do-lijstje te schrappen.IMG_5819

Op de set van The Voice -wat ik overigens niet aan het volgen ben, zeer vervelend trouwens wanneer je over het programma wordt aangesproken door één of andere coach– zie ik vertrouwde gezichten, gaande van brede security kerels en roadies, over geluidstechnici tot televisiemakers. Het doet deugd aan de oren om zangfenomenen Nina Babet, Mo Harcum en Steve Kashala te horen loszingen en om iets verder gitarist Tom Lodewycks tegen het geweldige lijf te lopen. Fijn om te constateren dat ‘den HerreCambré en Frank Michiels nog steeds drummer en percussionist van dienst zijn,  dat Leendert Haaksma nog al zijn Hollandse krullen heeft en good old Hans Francken met alweer een nieuwe ‘ouw peekes’-klak rondsloft (cool Hans, echt, cool hoor 😉 !). Zeer fijn ook om Roberto Mercurio te voelen grooven op z’n bas. Een nostalgisch gevoel overvalt me wanneer ik terugdenk aan m’n eerste live bandje na X-Factor. Tegenwoordig maakt Roberto het mooie weer bij onder andere Natalia, Brahim en de band van The Voice. Op de televisieset bulkt het werkelijk van de muziektalenten.

De man waarvoor ik speciaal naar Gent reed is die andere straffe bassist én muziekdier, monsieur Vincent Pierins. Mohow vent jah! Als verwoed verzamelaar koopt m’n ex-televisiecoach al eens wat oude instrumenten op. Deze keer sloeg de West-Vlaamse teddybeer m’n bijna halve eeuw oude olijfgroene Wurlitzer 200A aan de haak, al jaren het grote pronkstuk ten huize Mechels. Met de centjes zal ik een deel van mIMG_5817’n singles en mogelijk bijhorende clipjes helpen financieren. Om u een idee te geven: de productie van een single mét clip en iemand die de promotie ervan verzorgt, kost algauw 5.000 euro of meer, exclusief voorafgaande kosten tijdens de zoek- annex schrijftocht, of de gratis promo-optredens her en der. Gelukkig is er NIEMAND (*ahum kuch kuch*) die illegaal muziek verhandelt of aan piraterij doet… Soit, ik doe het allemaal uit liefde voor de muziek én het is fijn om weten dat mijn lievelingsinstrument in goede handen is bij pépé Vincent.

Van de ene bassist naar de andere, want in Mariakerke schreef singer-songwriter Wouter Berlaen een coole tekst op één van de co-writes van Yannic Fonderie, een paar Zweden en uw nederige dienaar. Het is uiteraard not done om aan te bellen voor een handtekening en bijhorende selfie, maar in dit gevIMG_5818al was het 100% verantwoord. Want voor een mens van zijn vakantie kan genieten moeten de paperassen in orde zijn, nietwaar? Over het lied met Wouter later meer. Ik kan enkel kwijt dat ik erg blij ben met de artiest die het nummer deze zomer zal vertolken. Top top topos! Olé!

Ziezo, dan ga ikos nog wat prullarios in orde brengos, de verjaardagscadeautjes van m’n lieve fans eindelijk uitpakken (eindelijk!!!) én… m’n valiesje maken.

Mocht er op reis iets foutlopen, weet dat ik jullie allemaal graag zie, maar begin nu al maar te vrezen dat ik snel terug zal zijn om mijn nieuwe muziekjes door jullie gehoorgangen te jagen. Tsjakka(os)!

Uw (zoals eerder reeds vermeld) nederige dienaar,

Udos x

P.S. En braaf zijn, dat ik geen klachten hoor!

16 gedachten over “Bassistekesdag

 1. 🙂 hey udo veel succes met alles wat je nog gaat doen en gaat bereiken ,hopelijk is het voor jou de moeite om je olijfgroene Wurlitzer 200A te verkopen , veel plezier en hopellijk veel ontspanning tijdens spanje cruise :-)en keer veilig en wel terug 🙂 we zien je ook graag zenne 😉 🙂 en wees ook braaf hé hahah 😉 heel erg bedankt voor deze leuke uitgebreide blog :-)altijd leuk om iets te lezen van jou good luck! greet tamara

 2. Veel plezier op je eerste cruise en je MOET terug komen want er volgt nog een tweede cruise ;)Bestaat de mogelijkheid dat je je duetje zingt in het muziekcafé ergens op Noorse bodem ?Gr :

 3. Een dag uit het leven van Señor Udo
  Mooi zo ! … en een fijne trip en sessies toegewenst tijdens de boottocht … of word dat een “crucero” genoemd ? 🙂
  Hasta nuevo !

 4. Prettige vakantie !!! en vergeet je pillekes en je zwemvest niet !!!!!!! 😛
  Adios en tot snellos !!
  En wees gerust …. wij zijn altijd braaf ! 🙂 😛 😀

  Dikke bezos xxx Christine en Erwin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s