Sennheiser Headphone Concert: ja of nee? :-)

Goede middag vrienden,

Even een kort blogberichtje om de Twitteraars onder jullie te bedanken voor de vele leuke en soms verrassende tweets! Na een ochtendje voorbereidingen treffen voor Het DNA van… op MENT TV, vertrek ik alweer met een glimlach naar nieuwe opnames, dankzij jullie plezante Twitter-krabbels.

Door een tweet van Melissa De Gelas (die naar eigen zeggen een vondst deed) moest ik met plezier terugdenken aan de mooie Soul Sessions tournee van enkele jaren terug. Fijn ook om die oude affiche nog eens terug te zien Melissa, dankjewel!

tweet sennheiser

Regelmatig nog krijg ik van muziekfans te horen hoe geweldig en uniek ze het extra akoestische concert vonden dat na de tournee plaatsvond in De Zuiderkroon. Iedereen in het publiek droeg een koptelefoon (wat een vreemd woord trouwens) en kon zelf bepalen hoe luid ze de muziek wilden én of ze de oortjes al dan niet ophielden tijdens het concert. Zelf hebben mijn muzikanten en ik de knappe hoofdtelefoons ook uitgetest en de kwaliteit -en vooral het luistercomfort- waren opvallend hoog/goed.

Sinds kort heb ik een vernieuwde samenwerking met Sennheiser en daar ben ik erg blij om. De opeenvolging van heel wat optredens deze zomer zorgt ervoor dat de stem van een ‘powerpopzanger’ (laat ik mezelf makkelijkheidshalve even zo noemen) het hard te verduren krijgt. Krachtig, hoog & emotievol zingen, alles geven en de vele tijd die verplaatsingen, soundchecks, het wachten, de babbels en de krabbels voor- en achteraf in beslag nemen, zorgen ervoor dat het lichaam heel wat energie verbruikt. Zo veel mogelijk slaap tussendoor is dan bijzonder belangrijk, alsook de kwaliteit van het materiaal waarmee ik optreed.

Dankzij de vrienden van Sennheiser heb ik nu meer comfort tijdens m’n live on tape en live optredens, wat m’n stem alleen maar ten goed komt. Duizend maal dank daarvoor!

Nu ik opnieuw nauwer samenwerk met Sennheiser is het misschien een idee om nog eens een ballonnetje op te laten… wat zouden jullie ervan denken om een tweede Headphone Concert te organiseren? Doen? Iets voor de fandag? Tja, ik kan het maar vragen… 😉

Muzikale groeten, Udo x

5 gedachten over “Sennheiser Headphone Concert: ja of nee? :-)

  1. zal wel zijn zenne zo’n concertje 🙂 goe meer udo goe beter 🙂 ”Dankzij de vrienden van Sennheiser heb ik nu meer comfort tijdens m’n live on tape en live optredens,schreef je’ ‘ awel das zeer goe dat je je goe verzorgt en je stem ook ,techniek en geluid enz is idd heel belangrijk om je prachtige stem goed te doen weerklinken ,hopelijk kan ik er eens bijzijn bij zo’n fandag heb de mogenlijkheid nog nie gehad om er te geraken en het mee te beleven ;financieel en vervoer bv ,zeer leuk om te horen dat je heel blij bent met de fantweets 🙂 je kan ook verassend uit de hoek komen hoor 😉 🙂 🙂 🙂 je doet ons ook altijd veel plezier met jouw fotos en berichten enz en ook van brigitte 🙂 wens je veel succes nog verder en een hele prettige week nog xx

  2. JAAAAAAAA ! 🙂 🙂 🙂 Zeker en vast ook omdat ik bij het eerste “Headphone Concert” ( Because verlof )niet heb kunnen mee maken ! 🙂 🙂 🙂

  3. Idd Udo … Sennheiser blijft na decennia nog steeds toonaangevend in het overbrengen van audio.
    Om het helemaal optimaal te maken nu nog een microfoon van RODE … De leader in studio en allround microfoons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s