Illegale mp3-rip in lagere kwaliteit in omloop…

udo-zomerinjehartMuziekvrienden,

Via een aantal mensen kreeg ik te horen dat er minderwaardige mp3’s van de nieuwe single Zomer In Je Hart circuleren op het Internet. Dat was uiteraard te verwachten, want mensen copiëren er nog steeds op los. Nu goed, ik ga geen boom meer opzetten over illegaal downloaden want dat kalf is al triljoenen keren verdronken en niemand geeft een moer om heel deze evolutie. We gotta live with it.

Soit, de mp3 die zowat overal illegaal gedeeld wordt is een rip van Youtube. Sowieso is een rip minderwaardig van kwaliteit, maar de videoclip is ook in mono en niet in stereo. Samen maakt dat een oninteressante mp3, tenzij je je als illegale muziekgebruiker niet stoort aan deze lage kwaliteit en wie weet het verschil ook niet meer hoort.

Aangezien er toch wel veel mensen een kwaliteitsvolle opname willen, dacht ik er net aan om de .wav masterbestanden aan te bieden. Dat zijn grotere bestanden die, in tegenstelling tot de loepzuivere legale mp3-versies, niet gecompresseerd werden tot kleinere bestanden.

Ik zal even nadenken hoe ik jullie dit kan aanbieden. Aan een ‘schappelijke’ prijs, als dat nog bestaat tenminste. Vermoedelijk volstaat een simpele betaling van enkele euro’s via Paypal, waarna jullie een link krijgen met daarin de drie masterbestanden van zowel de single, de instrumental en de gospel instrumental van Zomer In Je Hart. Op die manier hebben jullie de best mogelijke stereoversies, recht uit de studio én zonder compressie of lagere mono-rip.

Als extra kan ik bijvoorbeeld ook de hoes in print-kwaliteit meesturen.

Mochten er genoeg mensen dit willen, dan probeer ik dit snel te regelen. Laat zeker een bericht achter!

Nogmaals bedankt voor de fijne reacties op de nieuwe single; ze doen me veel plezier!!!

Muzikale groetjes, Udo x

PS Download “Zomer In Je Hart” nu via iTunes, Google Play of Amazon MP3.

6 gedachten over “Illegale mp3-rip in lagere kwaliteit in omloop…

 1. Beste UDO, ik hoop nog altijd dat we binnenkort een nieuwe CD kunnen kopen met al jouw super goede songs. Ik weet dat het voor jouw niet makkelijk is om dit te realiseren door al dat illegaal downloaden. Maar mocht je het toch nog eens zien zitten, zal ik je alvast zoveel mogelijk steunen en helpen waar ik kan. Liefs X Pascale.

 2. Ik ben sowieso nog aan het wachten op een fysiek exemplaar van je laatste creatieve audiotelg. Fijn ook om te horen dat je de situatie beter kan plaatsen. Het is een evolutie in onze maatschappij die we niet zomaar naast ons neer kunnen leggen, maar de triljoen keer verdronken kalveren hebben geen intrinsieke waarde meer. Die bomen worden opgezet, maar ze lijken nooit in het stadium te komen dat er vruchten aan groeien. Feit is dat deze evolutie zich sowieso weldra doortrekt naar de andere branches van onze economie. Wat als je dat dure keramieken kunstwerk van Yo Akiyama gewoon via een het internet binnenhaalt om vervolgens de 3D-printer de reproductie op zich te nemen? Wat met de -veelal betekenisloze- gadgets die op dezelfde manier de weg naar de woonkamer van de achteloze consument vinden?
  Het is de decadentie van de creativiteit. De uitmelking van het commerciële systeem zoals we het nu kennen.
  Keep up the excellent work en laat je creativiteit niet beknotten door de afgevlakte standpunten en pseudo-muziekliefhebbers.
  Take care! x

 3. Lieve Udo, ik hoop van harte dat je dit kan waarmaken, ik denk dat er veel mensen en vooral fans er zo gelukkig zullen mee zijn, ik zou zeggen begin er maar aan, ik zou niet weten wat, maar als je hulp nodig hebt ben ik steeds bereid jou te helpen.
  Voor mij telt wel de kwaliteit van de muziek en de zang, als muzikant trompet, let je daar ook meer op en is het belangrijk van een goede kwaliteit te hebben.
  Ik spreek van ondervinding, dus ja ik sta zeker achter jou om dit proberen waar te maken.
  Jij bent mijn idool en ik hoor en zie je zeer graag zingen samen met je mooie band.
  Je doet het fantastisch en bewonder jou omdat je na het vermoeiende optreden toch nog wil even tijd maken voor je lieve fans en natuurlijk dat fotootje hoort erbij.
  Lieve Udo, ik wens je nog veel succes en geluk, zowel muzikaal als prive.

  Nog een hele dikke knuffel en zoen.

  Isake.XXX.

 4. Beste Udo,
  Ik heb blijkbaar deze bijdrage gemist …
  Beter zou zijn om op jouw website bezoekers de gelegenheid te geven de fysieke full CD online te laten bestellen.
  Ik heb reeds eerder eens de wijze waarop dit kan gebeuren overgemaakt (Mijn USA contact uit NY)
  Men kan er kiezen uit diverse aankopen : gesigneerde foto, full CD, full CD gesigneerd op naam …
  Het maakt dat, hetzij via PayPal of via een inlog op de bezoeker zijn online banking, de betaling meteen,kan gebeuren (inclusief de verzendkosten), en men als uitgever / artiest zeker is van zijn geld … en er geen kruimels blijven hangen
  Het aandienen van .wav of .aiff geeft enkel de aanleiding om nog meer te gaan kopiëren

  • Hey Philippe,

   Nogmaals dank voor je tip. Echter, been there, done that… Zo’n 5 à 6 jaar geleden heb ik cd’s aangeboden via het net, mét gepersonaliseerde tekst en handtekening + betaling via Paypal. De resultaten waren bedroevend.

   Mensen geven in het algemeen nog weinig tot geen geld meer aan muziek. Helaas pindakaas, muziek is amper nog een stuiver waard in het digitale tijdperk…

   Vriendelijke groeten, Udo

   • Dank Udo,

    Wellicht tijd om eens een denktank op te zetten met mensen die voeling hebben met muziek, de business én marketing, “maar” zonder de wouldbe hot shots die nu (denken) de plak te zwaaien
    Er zijn alternatieven, enkel de juiste afslag op de hoofdweg blijkt niet gevonden te kunnen worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s