Fonkelnieuw materiaal, nieuwe kersttournee en allereerste ‘Grootmeesters’

Udo zingt Koning TuurLieve blogvrienden,

Na een relatief heftige periode vol zomeroptredens maak ik graag tijd voor een positief blogberichtje. Meteen ook een welgekomen afwisseling tijdens het verwerken van de wel erg hoge berg paperassen en te betalen facturen.

De voorbije jaren had ik een zeer mooie ingetogen versie van Zeg Me Dat Het Niet Zo Is van Frank Boeijen in gedachten. Ik wou dit lied eind 2013 uitbrengen, maar door de start van de verkoop van het concept ‘Grootmeesters – Udo zingt Koning Tuur’ (start 2015) had ik die opname een jaar uitgesteld. Echter, aangezien Geena Lisa hetzelfde nummer deze zomer uitbracht, ga ik dat idee laten varen, ook al zou mijn versie zeer verschillend klinken.

Maar geen nood want de komende maanden zal ik toch werk maken van nieuwe opnames. Zoals eerder aangekondigd ga ik enkele kleine liedekens opnemen en alvast via iTunes, Google Play en Amazon MP3 aanbieden. Aan streaming doe ik zoals jullie weten niet mee. Misschien komt er nog een fysiek exemplaar, maar dat moet ik nog even afwachten want nummers opnemen is in deze ikwilallesgratis downloadtijden een kostelijke investering.

Er zijn drie of vier liedjes die ik vanonder het stof ga halen en wat verse lucht ga geven. Ik ga er kleine, ingetogen piano/zang nummers van maken, al dan niet met een streepje viool of cello erbij. Geen grote hits, maar gewoon hersenspinsels die ik de voorbije jaren neerschreef en niet wil laten verkommeren in de spreekwoordelijke schuif. De opnames doe ik in de eerste plaats voor mezelf (ja, dat is wat egoïstisch) maar ik doe het ook voor de gevoelige muziekliefhebber die er misschien wel wat aan heeft.

Nina BabetNa de zomerperiode ga ik stilaan het kerstrepertoire van de nieuwe kersttournee instuderen. De set wordt opgefrist met een paar nieuwe songs, maar de basis met kerstnummers en klassiekers blijft uiteraard bestaan. Nieuw is dat ook Nina Babet dit jaar deel zal uitmaken van de band, waardoor we met zes dames én vier heren op het podium zullen staan (of zitten, zo u wil). Met z’n tienen dus, dat wordt genieten!

 

De nodige informatie over de zeven kerstconcerten die vaststaan wordt weldra gedeeld, al is het maar omdat er steeds meer vragen binnenkomen omtrent de ticketverkoop.

Ook het concept voor culturele centra, Grootmeesters, zal de komende maanden vorm krijgen. Voor de eerste editie van Grootmeesters, namelijk ‘Udo zingt Koning Tuur’ zal de setlist bestaan uit enkele zorgvuldig uitgekozen nummers van Will Tura, die als kapstok zullen dienen voor liedjes van andere Vlaamse grootmeesters, die een duidelijke link hebben met Will. Dat kunnen collega’s en tijdgenoten zijn, maar ook artiesten, schrijvers of muzikanten die meewerkten aan nummers van Will of een rol speelden in zijn carrière. Ik ga vermoedelijk nog extra budget proberen te vinden om de voorstellingen mooi in te kleden of uit te bouwen, zodat ze de grootmeesters alle eer aandoen en het een cultuurwaardige show wordt waar ik later met plezier aan kan terugdenken. Kras Artists zal de eerste tour verder blijven verkopen, waarna ik binnen x-aantal tijd een tweede editie van Grootmeesters in gang zal steken. Maar dat is nog verre toekomstmuziek…

KT20130815 1Culturele centra en gemeenschapscentra die Grootmeesters, Udo zingt Koning Tuur graag willen aanbieden, kunnen uiteraard contact opnemen met Kras Artists. Wie de gedachtengang achter mijn concept wil kennen, kan het artikel Grootmeesters: van concept tot affiche nog eens lezen.

Dat is in een notedop mijn programma voor het komende halfjaar. Zo zijn jullie allemaal mee 😉

Muzikaal en ander liefs, Udo x

10 gedachten over “Fonkelnieuw materiaal, nieuwe kersttournee en allereerste ‘Grootmeesters’

 1. Hey, wat betreft … “ikwilallesgratis” downloadtijden… Ik ben nog van den ouwe stempel… euh, ben absoluut niet mee met al dat downmoaden etc… geef mij maar ne goeie CD met da” boekse” met songteksten ;).
  Succes met je muzikale plannen .

  Groetjes,

  Marijke

 2. Oela !! jaja .. de kerstconcerten gaan alweer super worden, ik voel het 😉 en wat ben ik benieuwd naar ‘Grootmeesters’ … Ik kijk er alvast naar uit. Spannend allemaal. En die songs die je uit je speciale schuif gaat halen om te luchten en op te frissen, daar ben ik natuurlijk ook heel erg benieuwd naar. 😉 Maar ik weet zeker dat die heel mooi gaan klinken in mijn oortjes. :-p
  Veel liefs en dikke bezen ( smak)
  Christine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s