BLOG: Johnny White, alweer een jaar geleden…

De tijd vliegt. Eén jaar geleden was er de begrafenis van Grootmeester Johnny White, voor mij één van de strafste stemmen uit Vlaanderen en naar mijn gevoel een zwaar onderschat artiest.

Johnny was een lieve en goedlachse man, die in zijn carrière en op z’n levenspad heel wat bergen en dalen zag… hij ging zoals hij gekomen was: in alle eenvoud. Maar niet alleen. En niet geruisloos. Onder luid en lang applaus van een bomvolle kerk verliet Johnny White het toneel des levens. Dat respect was meer dan verdiend. Die ochtend heb ik zorgvuldig alle camera’s en media aandacht vermeden. Hulde breng je niet in het televisiejournaal.

Het was een eer om door deze Grootmeester van het Vlaamse Lied een natuurtalent genoemd te worden. Z’n lovende woorden voor mijn versie van ZIJN levenslied, ons geïmproviseerde duet op ATV en het moment waarop de meester op Radio 2 de presentator terechtwees wanneer die het over een imitatie had; het zijn deze échte momenten die ik koester.

Welja, ik ben een beetje emotioneel vandaag. Rust zacht Johnny. Ik denk aan jou en draag met zeer veel respect een stukje van de grote Johnny White mee langsheen Vlaamse podia.

(video: RTV Trendiez, 5 februari 2011- Verloren Hart, Verloren Droom)

Respectvolle groet, Udo

2 gedachten over “BLOG: Johnny White, alweer een jaar geleden…

  1. Inderdaad veel te vroeg van ons heen gegaan maar dank zij jou blijft hij verder bestaan en je doet dit met veel respect en prachtig gezongen ….. grtjes carla 😉

  2. Mooi Udo ! Mooi nummer… en je emotionaliteit zet zich ook telkens over op ons , als publiek, wanneer je het zo prachtig zingt. Je grootste respect laat je telkens blijken door jouw hulde aan Johny alvorens je de eerste noot van het lied aanzet. Fijn dat je kan terugdenken aan leuke ontmoetingen en aan momenten die je met hem mocht delen, op het podium, zomaar eens en vandaag ook dat beetje meer. Hij zou vast en zeker jouw eerbetoon ten zeerste appreciëren. Wees maar emotioneel, dat kan, dat mag… Groetjes, Leen VdE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s