BLOG: Vrouw zonder baard vertegenwoordigt Duitsland op ESC

Hebt u het gisteren ook gezien, gehoord of gelezen? Andreas Kümmert, voormalig winnaar van The Voice of Germany, wint de Duitse voorronde van het Eurovisie Songfestival. De man die Duitsland mag vertegenwoordigen is overweldigd en bedankt iedereen. Hij weigert vervolgens om zijn land te vertegenwoordigen op het songfestival in Oostenrijk en geeft z’n ticket aan de nummer twee.

Ann Sophie ziet er een toffe madam uit. Ze heeft in tegenstelling tot Andreas geen baard, maar dat kan nog veranderen 😉

Mijn eerste bedenking hierbij is dat ik het sterk vind van die kerel. Respect. Het is zijn carrière en hij volgt zijn gevoel. Hij beslist. Jammer voor de mensen die voor hem gestemd hebben en voor meerdere euro’s een sms stuurden. Die stemmers zullen het vermoedelijk niet allemaal begrijpen. Je zal ook de platenfirma van Andreas Kümmert maar zijn en geld gestoken hebben in vb. televoting, de act, promo en andere commerciële acties. Langs de andere kant is het uitstekende reclame, misschien meer coverage dan bij ‘gewone’ winst. Dan zou de zoveelste winnaar van een talentenjacht een land vertegenwoordigen.

Ik had vorig jaar met twee bevriende songschrijvers een uitstekend nummer geschreven en ingestuurd voor Conchita Wurst haar nieuwe album. Echt, ik zeg dat niet vaak, maar op haar lijf geschreven. Niets meer van gehoord. Ik veronderstel dat er weer veel krachten meespelen. Tenzij er betere inzendingen waren uiteraard. Alleszins: zonde!!!

De enige verliezer(s) die ik meteen zie zijn de songwriters en hun publishers. Vooral de auteurs/componisten van de winnende song zien één of meerdere optredens voor een miljoenenpubliek door de neus geboord. Als het broodschrijvers zijn die -in de algemene malaise van de platenbusiness- elke cent kunnen gebruiken, hoop ik dat de wereldwijde media-aandacht voor die mensen alsnog airplay en wat centjes kan opleveren…

Geen idee of dit voor Andreas een juridisch staartje krijgt ook. In het contract van de VRT stond bijvoorbeeld dat wanneer de winnaar van de voorronde de deelname aan het ESC weigert, de zender een schadevergoeding mag vragen. Ik ga het bedrag niet noemen, maar het is vrij hoog. Nu ja, ze hebben leuke tv gehad er is alleszins een kandidaat om Duitsland te vertegenwoordigen. Ann Sophie ziet er een toffe madam uit. Ze heeft in tegenstelling tot Andreas geen baard, maar dat kan nog veranderen 😉

Tot blogs, Udo x


PS Ik had vorig jaar met twee bevriende songschrijvers een uitstekend nummer geschreven en ingestuurd voor Conchita Wurst haar nieuwe album. Echt, ik zeg dat niet vaak, maar op haar lijf geschreven. Niets meer van gehoord. Ik veronderstel dat er weer veel krachten meespelen. Tenzij er betere inzendingen waren uiteraard. Alleszins: zonde!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s