BLOG: Ongeluk bij een geluk

Screen Shot 2015-06-14 at 01.42.50

Klein geluk in Barcelona… (bron: https://instagram.com/udomechels/)

Hola!

Zondagochtend 7 uur en ik vertrek voor het eerst sinds m’n prille tienerjaren naar een rommelmarktje in de buurt. Het zijn de kleine dingen waarvan ik geniet (nu ja, ’t is toch wat vroeg 😉 ). Zonet heb ik drie daagjes rondgehost in Barcelona en dat met het liefste lief der kleine & middelgrote zonnestelsels der melkwegen. Gelukkig zijn, het doet wat met een mens!

Keerzijde van de medaille -zo bedacht ik me op weg naar Catalonië– is dat ik de afgelopen jaren amper nummers geschreven heb. En ja, dat is de fout van m’n deerne want ze maakt me gelukkig. De jaren waarin fuck, damn, shit, hell en andere, niet nader genoemde vloekwoorden (of toch, nog een sympathieke om het af te leren: snol!) al eens de revue dierven passeren; wel, die jaren leveren tenminste aardig wat songs op. Donkerte, eenzaamheid, onmacht en aanverwante gevoelens vullen de liedjesschuiven van diegenen die innerlijke energie vertalen naar muziek. Ook mijn lades.

Feit is dat sinds ik mijn lief ken nog amper geschreven heb. Wetende dat ik voor elk goed nummer een karrevracht slechte songs schrijf is dat geen geruststellend vooruitzicht. Nu ja, vorig jaar schreef ik twee liedjes -één voor mezelf en eentje voor Bandits– en beide stukken vonden de weg naar een fysieke CD. Ik moet dus niet klagen. De hongerige wolven van Bandits stellen trouwens 24 juni een nieuw album voor met daarop de ballade ‘Karolien’ (en een stuk of zes songs van mijn goede vriend én schrijfmonster Stefaan Fernande). Zeker kopen die schijf!).

Voor mij blijft componeren een hobby, maar doordat een handvol oude & nieuwe schrijfsels deze zomer de weg naar het grote publiek vindt, heb ik weer veel goesting om méér te creëren, zowel voor mezelf als voor anderen. Griekenland en Duitsland staan al op het programma en ik denk dat ik dit jaar nog eens bij vrienden in Engeland, Zweden en Belgenland (ah ja, uiteraard) ga langsgaan. Voor de fun, gewoon even in het wilde weg schrijven, maar ook gericht componeren voor en met artiesten. Echt iets om naar uit te kijken…

In het leven helt de balans al eens iets te lang over naar een kant die je niemand toewenst, maar yin is nooit veraf wanneer yang de neus aan het venster steekt. Een positieve tip voor wie in een dip zit: de natuur herstelt zich wel. Maar laat die honderden barslechte songs en die ene wereldhit toch maar komen… 😉

Hasta luego amigos!

 digitale handtekening UDO

2 gedachten over “BLOG: Ongeluk bij een geluk

  1. wij vinden da heel heel schoon gezegd, over da lief lief en we kennen maar al te goed da gevoel, johny en annemie

  2. Gezocht : Eén muse
    pros : uitstraling, empathie, inzet, vaste hand, vertrouwelijk, trouw, nabijheid, inspirerend
    cons : bij gebrek aan één van bovenstaande = nihil
    iBuen viaje a los dos!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s