BLOG Ik benefiet, jij benefiet, wij benefieten

Vrienden der ‘goeddoenerij’,

Sinds de start van mijn professionele carrière lopen er geregeld aanvragen binnen voor benefieten. Door de jaren heen heb ik in de mate van het mogelijke mijn medewerking verleend aan kleine en grote, privé en publieke benefieten, gaande van optredens, het aanwezig zijn en handjes schudden, mee op de foto gaan, persconferenties, actief dingen verkopen tot het beschikbaar stellen van een persoonlijk voorwerp dat via tombola of online veilingen geld kan opleveren voor een goed doel.

Het lijkt er op dat er door de jaren heen meer en meer benefieten worden georganiseerd voor de meest uiteenlopende goede doelen. Tegenwoordig lijkt het wel benefieten te regenen, waardoor ik net niet elke dag een aanvraag krijg, rechtstreeks of via boekingskantoren.

Artiesten die leven van optredens kunnen niet overal gratis hun medewerking aan verlenen. In het verleden is al gebleken dat er betaalde optredens wegvallen omdat je als artiest binnen een straal van zoveel kilometer én in dezelfde periode reeds gratis optreedt voor een goed doel. Toch een klein beetje de wereld op z’n kop denk ik dan.

Nu, ik heb het altijd mijn plicht gevonden om in mijn leven anderen te helpen, zowel voor- als nadat ik met mijn kop op televisie kwam. Het is mijn bedoeling om dat in de toekomst te blijven doen. En ik moedig ook iedereen aan om zich te blijven inzetten voor mensen in onze maatschappij die hulp kunnen gebruiken. Echter, aan al de organisatoren die me een aanvraag sturen om gratis mijn medewerking te verlenen: weet dat ik onmogelijk op alles kan ingaan.

Dank voor uw begrip en succes met alle initiatieven!
digitale handtekening UDO

Een gedachte over “BLOG Ik benefiet, jij benefiet, wij benefieten

  1. Het is een kwestie van geven en nemen, het geven mag niet overheersen en jou kennende geef je mssn wat te veel van je persoon en daar word dan al eens misbruik van gemaakt.
    Een mens moet ergens grenzen trekken, voor niets gaat de zon op zou ik zeggen !

    Knuf Mo-nikske 😉 X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s