BLOG Tien tien tien!

Als jonge kerel ging ik ervan uit dat mijn leven rond communicatie zou draaien. Het woord voeren, nieuws maken, persdossiers opstellen, events organiseren én presenteren, dat was mijn ding tijdens mijn jeugdhuis- en studentenperiode. Dankzij Liliane Priem, docent communicatie en bezieler van het departement aan de Erasmushogeschool Brussel vond ik m’n ware roeping. Had Liliane me niet op de man af gezegd dat ik een rastalent was, dan had ik misschien wel verkeerde keuzes gemaakt in m’n jonge leven. Nadat ik mijn diploma bachelor communication management behaalde -net geen grote onderscheiding, haha, wat was ik destijds belachelijk kwaad op mezelf omdat ik niet beter gestudeerd had voor m’n laatste examen 🙂 – ging ik ook voluit voor een carrière in de public relations & press relations. Met als bedoeling om op termijn communicatie directeur te worden van meerdere sexy bedrijven. Soit, mijn hele parcours was uitgestippeld.

Dat was dan buiten enkele mensen gerekend die rotsvast geloofden dat niet communicatie, maar wel muziek mijn echte roeping was. Mijn ouders bijvoorbeeld. Welja, ik wist al van jongs af aan dat ik kon zingen -want Lena Verstraete, docent notenleer had mijn moeder verteld dat haar 8-jarige ukkepuk zong als een kleine nachtegaal, iets wat ik tot in den treure op familiefeestjes mocht aanhoren- maar ik had als tiener al geen hoge pet op van de commerciële mallemolen die de muziekindustrie was. Afspreken met mijn tante Annie Cordy was als kind echt niet leuk want we werden constant gestoord. Wat een absurd gedoe was dat altijd. Ik ergerde me ook aan het feit dat mijn ouders naar Tien Om Te Zien keken, waar er naar mijn mening ondermeer een resem non-talenten de revue passeerden. Wist ik veel dat ik later in die business terecht zou komen…

Op vraag van mijn vader – eerder om van zijn ‘gezaag’ af te zijn, haha 🙂 – ging ik een uurtje piano spelen voor Will Tura. Ik mocht van de studio-eigenaar meteen een bioscoopfilmpje inzingen en ook Tura bleek zo onder de indruk dat hij me in contact bracht met muziekmonster Steve Willaert, die op zijn beurt in mij geloofde. Na zoveel positief advies van professionals besloot ik m’n job en m’n communicatiedroom op te geven om meer tijd vrij te maken voor muziek. Een jaar voordat de allereerste Idool-talentenjacht op televisie kwam raadde Will me aan om me daarvoor in te schrijven want dat was nu eenmaal de hernieuwde manier (remember de crochet-wedstrijden uit de jaren ’60 en ’70) om een plek te bemachtigen in het muzieklandschap. Ik herinner me vooral dat mijn moeder speciaal naar de cinema ging om mij 1 minuut te horen zingen in het reclameblok. Mijn ma was een zotte doos 😉

Enfin, een talentenjacht dus. Nadat ik van mezelf vond dat ik iedereen naar huis had gezongen in de halve finale van Idool 2003 -ik had iets té veel zelfvertrouwen toen, sorry!- bleek toch dat er andere parameters een rol van betekenis speelden om dat felbegeerd platencontract in de wacht te slepen. Toen kort nadien ook mijn moeder stierf had ik zoiets van fuck you all en stopte ik even met muziek. Maar goed, het bloed kruipt waar het niet gaan kan: zo ontgoocheld als ik na Idool was in de oppervlakkigheid van de showbizz, zo gemotiveerd was ik in 2005 om de talentenjacht X-Factor te winnen. Uiteraard deed ik dat op 11 december 2005 met een dosis geluk en de geweldige steun van het publiek, maar ook dankzij het vertrouwen van coaches Kris Wauters, Vincent Pierins en Elvina Rens.

Vandaag, exact 10 jaar geleden startte voor mij een nieuw levenshoofdstuk. Op 1 april 2006 werd ik zelfstandige in de toch wel instabiele muzieksector. Een risico, zeer zeker, maar het was een stap die ik me nog steeds niet beklaagd heb. Bij momenten mis ik m’n oude passie voor het geschreven woord en de nieuwsmakerij wel, maar na 10 jaar musiceren ben ik vooral gelukkig dat ik dit kan en mag doen. Ik wil graag heel veel mensen bedanken die me in de loop van m’n carrière gesteund hebben en er tot op vandaag nog steeds zijn. Mijn muzikanten, schrijvers, producers, licht- en geluidstechniekers, tour managers, medewerkers van managements, platenfirma’s, uitgevers, boekingskantoren, televisie- en radiomakers,… Het zijn er te veel om op te noemen. M’n gedachten gaan uit naar Ronny Possemiers, de man die van alle markten thuis was en me gedurende m’n eerste jaren zo goed begeleid heeft. Ik mis zijn lach nog elke dag, maar draag zijn levensfilosofie in het hart.

Zéér belangrijk: dank aan jullie allemaal, de lieve mensen en muziekliefhebbers die nog steeds met graagte naar m’n optredens komen. Graag wil ik in september dit jaar een fan event op het getouw zetten waar de fans van het eerste en het laatste uur zeer welkom zijn. Meer informatie volgt snel; ik sta hiervoor in nauw contact met promo-verantwoordelijken Sandra Willems & Sandra Peeters én met Sandra Damoiseaux van LIVE Entertainment. Jullie weten dat ik niet de artiest ben die zesentwintigduizend events per jaar organiseer, dus ik wil het voor die ene keer graag goed doen. Alle tips zijn welkom, bij de Sandra’s en bij mij.

Post gerust ideeën op Facebook zodat iedereen ze kan lezen en erop kan reageren.

Bedankt voor tien mooie jaren en op naar zoveel meer!

Liefs,

digitale handtekening UDO

5 gedachten over “BLOG Tien tien tien!

 1. Hey UDO

  Dit is heeeeel goed nieuws ! MAAAAAR ik ben toch een heel klein beetje wantrouwig, t’is vandaag wel een april he, en ik herinner mij een spijtig avontuur op deze datum van een paar jaar geleden, dus stel mij eens gerust en zeg dat het ECHT waar is !
  See you snel
  Knuf Mo-nikske

 2. Wauw !!! Wat fijn om dit te lezen! Nog eens proficiat met je 10 jarige zelfstandigheid 😉 🙂 Dat betekent dus dat wij al 10 jaar trotse fans zijn ! Joepie …. En zoals gewoonlijk zijn we weeral benieuwd, wat een leuk vooruitzicht voor in september, laat maar snel iets weten welke datum het gaat zijn ….. Spannend allemaal. Op naar nog vele jaren dat we met heel veel graagte naar jouw optredens kunnen komen.
  Dikke kus
  Christine en Erwin

 3. Beste Udo,
  “Maar goed, het bloed kruipt waar het niet gaan kan: …”
  I know the feeling … toen ik blijkbaar als post-zuigeling bij het horen van muziek steeds met mijn kleine handjes op de meubels klopte en loud & clear “boenge boenge” riep.
  Van wat ooit mijn passie was, maakte ik mijn part-time, hoofdberoep tot zelfstandig beroep in radio, media, optredens, presentatie ea … en tussendoor deed ik ook marketing en had mijn eigen horecazaak te Limburg.
  Sinds enige jaren hou ik me nog bezig met muziek, editing etc als hobby … Het leven kan verkeren nietwaar
  Doch die bewuste datum en optreden in X-Factor herinner ik mij en mijn “moederke” maar al te goed. Wij waren er namelijk aanwezig … en mijn moeder – toen nog zonder kunstgebit – wou én zou een foto hebben samen met jou. Ach er waren er wel meer dat moment … Doch mijn moeder zei jou toen “Jij word de winnaar” en datzelfde bleef zij herhalen elke aflevering die daarop volgde … By the way, ik had over het eindresultaat dezelfde inschatting.
  10 jaar geleden reeds, het gaat snel en vaak te snel aan ons voorbij … doch wie in het wereldje wat waar ook doet “kan het zeggen” Been There, Done That … Want men maakt er wat mee …
  Mijn eerste duo presentatie (aanvang 80s) deed ik met Connie Neefs, technisch mislukte alles (geluid, microkabels …), doch zij zalfde en zei me “Men moet roeien met de riemen die men heeft” … Ik heb het nog vaak kunnen en mogen gebruiken telkens met succes als resultaat.
  Dus my friend … PROFICIAT met de “eerste” 10 jaar en geniet ervan samen met jouw crew, fans én jouw familie … Een om de 10 jaar terugkerend event is dus tenzeerste aan te raden …
  Mijn Ma zal er wellicht niet bijzijn (is sinds kort gestart met een verblijf in een WZC), één van dé fans van het eerste uur (letterlijk 1ste uur) … maar ik zal haar met graagte vertegenwoordigen somewhere in September aanstaande.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s