Muziektip: Teodora Dinu (Roemenië) en Basti Becks (Duitsland)

Het is niet van mijn gewoonte om promo te maken voor de songs die ik schrijf en die los staan van wat ik als artiest doe, maar waarom ook niet? Zelf vind ik het ook fijn om nieuwe dingen te ontdekken.

fly teodora dinuIn Roemenië probeert Teodora Dinu nu zondag een ticket naar Lissabon te verdienen om er haar land te vertegenwoordigen op het songfestival. Nu, dat wordt sowieso een bijzonder moeilijke opgave, want er spelen zoveel politieke en andere krachten een rol in dergelijke selecties, maar ik wens het haar toe uiteraard. Niet zozeer omdat ze met één van mijn schrijfsels aantreedt, maar omdat het iemand is die gelooft in wat ze doet en alles voorbereidt met volle goesting. Dat telt ook mee.

De song Fly schreef ik samen met de Zweedse Maria Broberg en de Deense broers en producers Thomas en Jeppe Reil. Tekst en muziek, netjes verdeeld, hoewel verkeerd aangegeven in onderstaande video.

Zoals het hoort tijdens live performances waar miljoenen mensen naar kijken (Teodora werd tweede in haar halve finale) gaan kandidaten al eens last krijgen van stress, waardoor niet alles top is qua uitvoering. Wie de studioversie graag wil horen kan de moderne popsong aankopen of gratis beluisteren via de gekende kanalen iTunes, Spotify en andere. (video onderaan artikel)

ruhevordemsturm.jpgIn Duitsland zal één van de strafste songwriters die ik ken voor het eerst zelf een single uitbrengen als artiest. Qua parcours is het een vergelijkbaar verhaal als dat van Lady Gaga, Bruno Mars of Sia: mensen die het unieke talent hebben om goeie songs te schrijven voor andere artiesten, staan dan plots sterk genoeg in hun schoenen om zelf in de spotlight te schitteren. Basti Becks is zo iemand. Multigetalenteerd als uitvoerder en als componist.

Ik heb de eer en het genoegen gehad om al vaker met Basti songs uit te werken en om zijn eerste single als uitvoerend artiest mee te schrijven, samen met zanger/acteur Nils Brunkhorst. Eerlijke popmuziek, recht uit én recht naar het hart, zo kan ik het best omschrijven. Met Ruhe Vor Dem Sturm featuring de populaire Duitse hiphopproducer Melbeatz, levert Basti een eerste signature song af. Release van single en muziekvideo op 23 februari, maar reeds in voorverkoop via deze kanalen.

Veel kijk- en luisterplezier!

Udo

3 gedachten over “Muziektip: Teodora Dinu (Roemenië) en Basti Becks (Duitsland)

 1. Nadeel van ons Belgen is dat we véél te weinig naar buiten komen met wat we kunnen en doen.
  Als een song jouw signatuur draagt Udo “dien” je eenvoudig dit te delen met het publiek.
  Een goede songwriter is vaak moeilijk te vinden.
  Een goede songwriter annex zanger is nog moeilijker te vinden.
  JIJ kan dit wel ! Wees fier op wat je doet !
  Naar de publieke media toe is het hen “terecht wijzen” op wat ze nu heel vaak over het hoofd zien.
  Kwaliteit van eigen bodem onder de mat vegen. Het word tijd dat in menig talkshow ook diegene die over de grens successen oogsten onder de aandacht worden gebracht.
  … en dank mij nu niet voor de fijne comment, het is de ernst die ik neerschrijf.
  Maak eens een publicatie van songs die je reeds schreef voor andere artiesten (nationaal en internationaal) … Er zullen er veel met de tong uit de mond staan gapen van verwondering.
  Toen je in 2005 X-factor deed had je wellicht zelf nooit gedacht dat je songwriter zou zijn voor andere talenten over de grens, welnu keep on doing the good work, al ben je wellicht vaak nog steeds verrast dat iemand jouw talent waardeert zoals het hoort en jou weet te vinden.
  Thumbs up my friend !

 2. zoals zovelen was ik inderdaad niet op de hoogte dat je ook songteksten schreef voor anderen.
  Je blijft me aangenaam verrassen Udo. Waarom niet eens zelf naar het songfestival ? Dit is nu eens de grootste droom van mijn dochter Shana Pieters. Van toen ze heel klein was, zei ze altijd “mama, daar ga ik ook nog staan, dat is mijn grote” droom.Dan zei ik altijd, maar dan ga ik mee zunne. Maar hoe begin je aan zoiets, ze heeft zich al twee keer ingeschreven, ook nu voor Duitsland. Maar telkens komen ze met iemand op de proppen, waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Heeft ze iemand nodig die haar introduceert ? Misschien wel met een van Uw creaties Udo.
  Hopelijk kan ze ooit haar droom waarmaken ?
  groetjes conny

  • oh ja, nog iets vroeger keken wij op naar de gebroeders palinck. Met prachtige instrumentale stukken, balades. Ons lievelingslied was “La voix” en eupohria, daar was een totaal plaatje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s