| Nieuwe formule winter 2015: ‘Grootmeesters: Udo zingt Koning Tuur’

Udo Zingt Koning Tuur small

UDO
MUZIEK  AVOND & MATINEE

GROOTMEESTERS: UDO ZINGT KONING TUUR

Vraag elke van oorsprong Vlaamse voorbijganger op straat  “Wie is de bekendste Vlaamse zanger en noem mij zijn grootste hit.” Binnen de drie seconden krijg je dit als antwoord: Will Tura en “Eenzaam zonder jou”.  Dit nummer was de eerste grote hit voor Arthur Blanckaert en dateert intussen reeds van 1962.  Ruim 50 jaar oud en nog steeds staat het lied als een huis.

Een halve eeuw heeft UDO dan ook ter beschikking om uit te grasduinen en als leidraad te nemen voor zijn eerbetoon aan Koning Tuur. Will Tura surfte ook gretig mee op verschillende stijlen en genres en draaide zijn hand niet om voor zijn versie van kleinkunst, chanson, vrolijke Nederlandstalige pop, het betere croonerwerk, gospel, rock-‘n-roll,
country en zelfs een streepje rap.

UDO laveert met het publiek doorheen het repertoire van zijn grote voorbeeld en durft ook zijstapjes te maken naar artiesten en tijdgenoten die beïnvloed werden door Will Tura, of omgekeerd; net een voorbeeld waren voor Will. Voorbeelden hier zijn Louis Neefs, Ann Christy, Johny White, maar ook Clouseau, Borsato of zelfs Boudewijn De Groot. Ook samenwerkingen tussen Udo en muzikanten en schrijvers die met en voor Will Tura werken komen aan bod.

Dit is pure nostalgie, maar dan gebracht door een zanger die niet moet onderdoen voor het origineel.

Over UDO:
Op aanraden van Will Tura schreef UDO zich in voor X-FACTOR, dat hij in 2005 won. Later won hij ook nog ZO IS ER MAAR EÉN, natuurlijk met een nummer van Will Tura: “Ik mis je zo”.  Je kan dus wel stellen dat er een zekere magie bestaat tussen UDO en het repertoire van Will Tura en alleszins een grote vertrouwdheid. UDO heeft ook de stem om dit eerbetoon aan te durven.

Als schrijver en componist is UDO trouwens ook geen onbeschreven blad; iets wat hij ook gemeen heeft met zijn idool. Intussen heeft UDO ook een grote en trouwe schare fans verzameld die elk nieuw project van hun idool gretig volgen.

‘GROOTMEESTERS: UDO ZINGT KONING TUUR’ wordt een blij weerzien met hits (El Bandido, Draai 797204, Arme Joe, Het kan niet zijn,…), maar ook met lang vervlogen materiaal, dat echter snel een algemene zucht van herkenning zal oproepen bij het publiek. Loepzuiver gezongen met een sterke band, kortom een kwalitatieve ode aan een monument.

Zowel als avondvoorstelling als matinee!

Speelperiode * Vanaf januari 2015
Voorwaarden * zie Kras Artists

Een live concert GROOTMEESTERS: UDO ZINGT KONING TUUR kan u boeken bij Kras Artists, via +32 9 282.97.62 of via info@kras.be.

Kras Artists
Leernsesteenweg 168
9800 Deinze
Tel. +32 9 282.97.62
Fax +32 9 282.48.28
info@kras.be

*** Lees ook het bijhorende persbericht door hier te klikken. ***

*** Voor meer achtergrondinformatie over het ontstaan van het concept Grootmeesters en de affiche ervan, klik hier (Udo’s blog). ***

2 gedachten over “| Nieuwe formule winter 2015: ‘Grootmeesters: Udo zingt Koning Tuur’

 1. Udo, ik kijk uit naar je concept: Udo zingt Koning Tuur”! Maar…. eerst wil ik je graag feliciteren
  met je versie vanavond van Celine Dion, je hebt het nummer neergezet als een dijk, zoals Bart het zegde: je hebt iedereen weggeblazen en je bent een kanon!
  Heb hier ook een traantje weggepinkt en je hebt me nogmaals ontroerd met je geweldige performance, echt… jij hebt de gaven om een mens goed gezind en gelukkig te maken met je stem. Daarboven, achter de wolken, keek iemand trots op je neer, zeker weten!
  Doe zo voort Udo, ik wens je nog heel vele successen.
  Ben misschien één van je oudere (62) bewonderaarsters, maar alleszins je grootste fan! Heb je ooit ontmoet, jaren geleden , ten tijde van X factor ,
  Toen al heb ik je gezegd, bij een korte ontmoeting op de Orteliuskaai te Antwerpen, toen we samen aan een parkeerautomaat stonden, dat ik fan was en je de beste stem van Vlaanderen had, en het is nog altijd zo!
  Groetjes
  Nicole

 2. Hey Udo,
  Ik wens je heel veel sukses voor 16 maart en zal zeker voor jou stemmen.Met zo een stem kan het niet anders. Nog heel veel sukses en vele groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s