Voorbij. #FlashbackFriday

Video

Vrienden!

Dat het straks weeral weekend is. En dat je dan al eens wat stoom mag aflaten. Ideaal om je weekend te beginnen is een song waarop je eens goed kan meebrullen. In deze #FlashbackFriday haal ik dan ook met veel plezier mijn hit Voorbij uit de digitale platenkast.

Wie eerder in een ballad mood is, kan ik de videoclip van m’n nieuwste single Wat Als Je God Zag aanraden.

Zaterdag en zondag ze!

digitale handtekening UDO

 

 

 

Was uw glazen!

Video

Le nouveau single est arrivé! Nu ja, bijna toch. Le nouveau single est presque arrivé! Zo’n zes maanden geleden gecomponeerd aan m’n babyvleugel en na een mooi rijpingsproces bijna klaar om gedegusteerd te worden. Koel geserveerd en warm aanbevolen. Comme un Beaujolais quoi…

Het lied dat oorspronkelijk startte als een ballade waarin heel wat weemoed zat, evenals het gemis van een overleden vader en een smachtende verzuchting naar vroegere tijden, is nu uitgegroeid tot een uptempo verhaal over een scharnierpunt in het leven van velen. Herkenbaar. Terugblikkend op wat was en vooruitkijkend naar het mysterie van het onbekende dat ons opwacht.

En vooraleer u me verwijt geen mensentaal te spreken: het komt erop neer dat mijn vadsig geestesrupsje zich ontpopte tot een flitsende Koninginnenpage, stevig fladderend in een orkestratie zoals ik er nog geen gehoord heb in de wereld van de popmuziek.

Waanzinnig straffe -en vooral juiste- muzikanten en bewerkers bij elkaar zoeken, dat was de missie van de producer. En hij is daar Summa Cum Laude in geslaagd. Meer info over wie aan deze productie heeft meegewerkt volgt weldra in een officieel persbericht. En ondanks het feit dat de definitieve versie nog niet klaar is vind ik mijn eerstvolgend muzikaal kind thuishoren op het schavot waar ook Voorbij staat te blinken.

Bloed, zweet en tranen en voldoende rijpingstijd; dat is het geheim achter deze goede song. Ik dank alvast mijn team, management en platenfirma voor het vertrouwen. Mijn twee maal twintig jaar jonge knokels jeuken al rond de steel van de hardhouten hamer, klaar om een scherpe beitel onder het deksel van deze verse wijnton te spiesen!

Was uw glazen, want ik kan niet wachten om ze vol te doen…

Santé!

digitale handtekening UDO

 

 

 

 

PS Voor de connaisseurs nogmaals Voorbij.

Save

Save

BLOG Live versie van ‘Omdat Ik Vlaming Ben’

Video

Het is ondertussen alweer een half jaar geleden dat ‘Omdat Ik Vlaming’ als officiële ‘Vlaanderen Feest!’-lied werd uitgebracht. Willy Sommers, Bart Kaëll, Garry Hagger en De Romeo’s verenigden de krachten om de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli 2015 wat extra kleur te geven. Samen met de live band van Miguel Wiels gaven ze het beste van zichzelf tijdens de live uitzending van Vlaanderen Feest (EEN).

omdat-ik-vlaming-ben-diversen-e1435064944767Als hobbyschrijver is het telkens een fijn gevoel wanneer een lied aan de wereld wordt voorgesteld, zeker als je gewoon aan de zijlijn kan toekijken, in plaats van als uitvoerend artiest zelf het succes te moeten torsen op het podium.

‘Omdat Ik Vlaming Ben’ schreef ik in samenwerking met de Zweedse schrijver en artiest Anders Wigelius. Mijn dank gaat uit naar uitgever David Furusand en de organisatie die voor mijn inzending koos.

Ik kon de live opname werkelijk nergens terugvinden op het Internet en kreeg ze pas 6 maanden na datum te pakken, misschien omdat een paar passages niet echt stemvast werden gezongen en dat voor de artiest iets minder leuk is. Maar laat dat de pret niet bederven, zo erg is het allemaal niet. Het geeft me als auteur ook de kans om dit schrijfsel een half jaar na datum eens in de kijker te zetten, want zoals Chris Van Tongelen al zei is er veel te weinig gebeurd met dit lied.

In vergelijking met pakweg Italianen en Fransen is het patriotisme bij de gemiddelde Vlaming ver te zoeken, en wie weet was de doortocht van ‘Omdat Ik Vlaming Ben’ daardoor zo vluchtig.

Hoedanook, geniet van deze Vlaamse feel good pop gezongen door de zowat meest populaire Vlaamse zangers van het moment. En wie de componist/auteur met een extra 0,09 euro wil steunen mag de studioversie, een productie van Bert Gielen uiteraard legaal aankopen via iTunes (link).

BLOG Throwback: The X-Factor, 10 jaar geleden

Video

Vrienden,

Na enkele drukke weken repeteren voor de Winterrevue en een nokvol weekend promo’s en kerstoptredens, vat ik straks de premièreweek aan van de Winterrevue. Spannende tijden!

En een spannende tijd was het ook 10 jaar geleden. Het was me een beetje ontgaan omdat ik pas in april 2006 officieel de stap naar de wereld van de muziek zette, maar fans die me al geruime tijd volgen waren de datum blijkbaar niet vergeten: 11 december 2005. Een blond mannetje uit werelddorp Nossegem won toen de allereerste editie van de zangwedstrijd The X-Factor op vtm. Een korte nacht later stonden er heel wat interviews geprogrammeerd en diezelfde avond nam ik m’n eerste single Isn’t It Time op.

Pour la petite histoire: wijlen mijn goede vriend en manager Ronny Possemiers stuurde me eerst naar een verkeerde studio, de vermaarde Jet Studio in Brussel, waarna ik alsnog -veel te laat en geheel uitgeput, ocharme! 😉 – arriveerde in Quest4Studio in Rijmenam. Na amper drie takes stond de song erop. Sindsdien is het qua aantal takes alleen maar bergaf gegaan, haha! 😉  En laat het nu net studio-eigenaar Rafael Van Assche zijn die exact 10 jaar later een kerstconcert organiseert in de kerk van datzelfde Rijmenam. Mooi is dat!

Oprechte dank voor de vele fijne berichten en attenties die ik afgelopen weekend kreeg! Chocolade heb ik al een tijdje afgezworen, dus ik ga vrienden en familie zeker kunnen plezieren met de immense berg pralines, truffels en andere snoep.

Om de throwback te illustreren, m’n laatste wapenfeit tijdens The X-Factor, een song van Roch Voisine.

 

Fijne week en misschien tot op de revue!

digitale handtekening UDO

Udo krijgt Grote Markt van Aalst stil tijdens Pop Up Live

Video

Udo bracht in Aalst voor het eerst zijn nieuwe single Get Outta My Life en deed dit in combinatie met zijn eerste single Isn’t It Time. “Twee nummers met dezelfde grandeur,” luidde Udo’s uitleg.

Daarnaast werd de Grote Markt van Aalst muisstil toen Udo en een met strijkers versterkt orkest van Miguel Wiels de eerste noten van Caruso inzetten. De popzanger werd door de programmamakers gevraagd om de klassieker naar zijn hand te zetten en deed dat met verve.


Formule ‘Kerst met Udo’ boeken? Twee extra dagen in december!

Video

Dat het jaareinde redelijk druk wordt voor Udo staat al een tijdje vast. Echter, er zijn twee extra dagen vrijgekomen in het weekend van 12 en 13 december 2015. Verenigingen die graag nog een kerstconcert willen boeken, kunnen terecht bij An Daelmans, Live Entertainment, op 0476/82.91.02 of via an.daelmans@live-entertainment.be.


Live Concept: ‘Kerst met Udo’

‘Kerst met Udo’ – 90 à 110 min Live muziek in een unieke sfeer en bezetting

Udo die hoge noten zingt en sfeervolle, lazy songs brengt. Iedereen weet dat dit loepzuiver is, met emotie én zalig om te horen. Zingen is dan ook zijn passie, muziek zijn grote liefde en hij combineert de twee met volle overgave. Hierdoor slaagt hij er in de deur naar het hart te openen en zijn publiek kippenvelmomenten te bezorgen.

Een speciaal kerstprogramma, dat past bij de meest romantische periode van het jaar, kon dan ook niet uitblijven. Samen met een pianiste, een contrabassist, een handvol strijkers, een gitarist en een percussionist dompelt Udo je tijdens het jaareinde onder in een heerlijke kerstsfeer.

Voor deze speciale concerten laat Udo zich, naast twee van zijn vaste muzikanten Chris Van Nauw (gitaar) en Jan Samyn (percussie), begeleiden door zes jonge, getalenteerde dames, die net als hij muziek ademen: Milena de Barquin (eerste viool), Katia Raffay (tweede viool), Liesbeth Lambrecht (altviool), Iris Thissen (cello), Tylaine Van den Broeck (piano) en Nina Babet (vocals). Als kers op de taart versterkt Christophe Devisscher (contrabas) het grote ensemble.

Zij spelen melancholische melodieën, evergreens en kerstklassiekers die een persoonlijke touch hebben gekregen. Het is immers geen geheim dat Udo graag met songs aan de slag gaat en die naar zijn hand zet. Tijdens deze kersttour zal hij trouwens verrassen met een paar klassieke muziekstukken. Een uitdaging die hij graag wil aangaan om de kerstoptredens nog kleurrijker en gevarieerder te maken.

Kerst met Udo? Zet je schrap voor een romantische kerstavond in het gezelschap van Udo en zijn topmuzikanten.

Deze speciale kerstset duurt 90 tot 110 minuten. De duur ervan wordt in samenspraak met de organisatie bepaald.

U kan Udo boeken via An Daelmans, Live Entertainment, 0476/82.91.02 of via an.daelmans@live-entertainment.be.