| Udo, winnaar Zo Is Er Maar Eén

Amper een jaar na zijn overwinning in X-Factor op vtm won Udo alle rondes van het VRT-liedjesprogramma Zo Is Er Maar Een, gepresenteerd door de betreurde televisie coryfee Yasmine. Met zijn beklijvende versie van de Will Tura klassieker Ik Mis Je Zo wist Udo ook de finale van Zo Is Er Maar Een te winnen. Het Vlaamse publiek schreeuwde om het nummer op single uit te brengen en vroeg zich luidop af wanneer Udo voor een Nederlandstalig repertoire zou kiezen…

Nederlandstalig repertoire
Omdat het publiek steeds gelijk heeft en Udo door Ik Mis Je Zo zijn weg gevonden had, bracht hij met Will Tura’s rechterhand en producer Steve Willaert het album Barrières en de nummer één hitsingle Voorbij uit. Het Nederlandstalig album bevat naast zelfgeschreven nummers ook samenwerkingen met onder meer Bart Herman, Eva De Roovere, Sioen, Piet Goddaer en met Udo’s schrijfpartners Stefaan Fernande en Yannic Fonderie. Tevens haalde Udo enkele evergreens vanonder het stof waaronder het fantastische Verloren Hart, Verloren Droom van Johnny White.

Grootmeesters: Udo in het theater
Met de tournée Udo, 100% Nederlands breide Udo een verlengstuk van zijn album in diverse Vlaamse culturele centra. In 2015 toerde de zanger langs Vlaamse culturele centra met zijn theatertour Grootmeesters, waarin hij behalve aan Will Tura eveneens hulde brengt aan andere Nederlandstalige grootmeesters zoals Ann Christy, Johan Verminnen, Boudewijn De Groot, Johny White, Louis Neefs, enz… Udo beseft als geen ander welke belangrijke rol componisten hebben geleverd en eert in zijn show dan ook deze ‘grootmeesters achter de schermen’ zoals Ke Riema, Nelly Byl en Mary Boduin. Tenslotte maakt Udo bruggetjes naar grootheden als Jacques Brel, Gilbert Bécaud, Frank Sinatra en Nat King Cole, die onze Vlaamse grootmeesters wisten te inspireren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s