| Udo’s Christmas Band

Eind 2012 startte Udo met zijn eerste kersttournee. De acht uitverkochte optredens rond Kerstmis smaakten naar meer… In 2014 wil Udo voor het derde jaar op rij ruimte maken in zijn agenda voor unieke kerstoptredens!

Ondertussen bestaat zijn ensemble uit 9 (negen!) topmuzikanten…

Udo, samen met een dameskwintet. Samen met zangeres Nina Babet wordt Udo omringd door maar liefst zes dames en drie heren. – Alle foto’s: Bastiaan Blockmans

Voor deze speciale concerten laat Udo zich, naast twee van zijn vaste muzikanten Chris Van Nauw (gitaar) en Jan Samyn (percussie),  begeleiden door vijf jonge, getalenteerde dames, die net als hij muziek ademen: Milena de Barquin (eerste viool), Katia Raffay (tweede viool), Liesbeth Lambrecht (altviool), Iris Thissen (cello) en Tylaine Van den Broeck (piano).

Sinds 2013 wordt het ensemble versterkt door de wereldwijd gelauwerde jazz muzikant Christophe Devisscher (contrabas).

Vanaf 2014 zal ook de Britse zangeres Nina Babet de groep vervoegen, waardoor Udo een ensemble van maar liefst 9 (negen!) topmuzikanten rond zich verzamelt!

Zij spelen melancholische melodieën, evergreens en kerstklassiekers die een persoonlijke touch hebben gekregen. Het is immers geen geheim dat Udo graag met songs aan de slag gaat en die naar zijn hand zet. Tijdens zijn kersttournee zal hij trouwens verrassen met een paar klassieke muziekstukken. Een uitdaging die hij graag wil aangaan om zijn kerstrepertoire nog kleurrijker en gevarieerder te maken.

Zet je schrap voor een romantische kerstavond in het gezelschap van Udo en zijn muzikanten:

Milena de Barquin (eerste viool)
Milena behaalde een 1ste prijs viool aan het Conservatoire de Musique de Liège. Ze perfectioneerde zich in Parijs en speelde
gedurende 10 jaar in het Golden Symphonic Orchestra. Milena werkte mee aan grote internationale tournees, tv-shows en klassieke projecten met het Orchestre Royal Philharmonique de Liège. Tenslotte is deze dame ook thuis in de dance en dj-wereld als Violin Girl.

Katia Raffay (tweede viool)
Katia behaalde een 1ste prijs viool ,1ste prijs notenleer ,1ste prijs kamermuziek en het pedagogisch diploma aan het Conservatoire de Musique de Liège. Ze werkte mee aan concertenreeksen en opnames met het Golden Symphonic Orchestra (Helmut Lotti, Toots Tielemans, Will Tura, Zap Mama,…). Ook Orchestre Cosimus, The Phone Orchestra, Orchestre Pop Symphonique de Rouen, Strings 4U en piano@themovies staan op haar palmares.

Iris Thissen (cello)
Iris Thissen kreeg haar eerste cellolessen op haar vijfde. Vanaf haar 13de toerde ze in binnen en buitenland met het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen o.l.v. Robert Groslot, Johannes Leerthouwer en Ivan Meylemans. Deze reizen brachten haar in Canada, Rusland, Zuid-Afrika, Italië en Duitsland. Ze werd laureaat in de wedstrijd ‘Jonge Solisten aan Zee’.  Later besloot ze van haar hobby haar beroep te maken en ging ze naar het conservatorium te Antwerpen om er te studeren bij Ilia Laporev. Ze volgde verschillende masterclasses bij Anner Bylsma, Vladimir Perlin, Wieland Kuijken, Ernst Reijseger, Judith Ermert en in kamermuziekverband bij het Altenberg trio.

Iris speelde in verschillende gezelschappen en producties mee waaronder muziektheatergroep Leporello, kamerorkest Chapelle de Lorraine, de musical Beauty and the Beast, Golden Symphonic Orchestra, De Zomeropera, Antwerp Festival Orchestra, Once Upon a Time in Belgium met Aranis, Present en Univers Zero. Haar vaste groep is het Scarabee-ensemble.

Liesbeth Lambrecht (altviool)
Liesbeth studeerde viool aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen in de klas van Vegard Nilsen.
In orkestverband speelde ze onder leiding van oa. Robert Groslot en Koen Kessels. Ook het ensemble Scarabee en het Quintet AStor, een tangokwintet dat haar de passionele wereld van de tango verder doet exploreren, blinken op haar CV. Met haar grafisch artwork bewijst Liesbeth dat ze een creatieve duizendpoot is.

Tylaine Van den Broeck (piano)
Tylaine behaalde haar master-dipoma piano met grote onderscheiding, het getuigschrift pianobegeleiding, de 1ste prijs notenleer en het pedagogisch diploma aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Ze is lerares piano en samenspel aan de muziekacademie te Heist o/d Berg.

Tylaine Van den Broeck is productieverantwoordelijke van het Golden Symphonic Orchestra en werkt vooral samen met nationale en internationale artiesten voor theatertournees,festivals,studio opnames,tv shows,… Tevens is Tylaine vast bandlid van Praga Khan en werkte mee met Maurice Engelen aan X-Factor, waar ze de coaching van de kandidaten mee op zich nam.

Naast muziek is mode haar grootste passie: Tylaine is zelfstandig modeontwerpster met een eigen label ‘Maison Tylaine’.  In 2010 was ze 1 van de 12 laureaten van ‘De Designers’ op vtm. Na die deelname is de bal aan het rollen gegaan met een eigen collectie ‘The 7 sins’. Met ‘Birdcage’ volgt een 2de collectie in het najaar. Meer informatie op www.tylaine.be.

3 gedachten over “| Udo’s Christmas Band

  1. Waar kan ik tickets bestellen voor de kerstshow 2014 van UDO?, ik zou graag mijn nichtje en haar man willen willen verassen met 2 tickets voor die show want zij zijn echte UDO fans, dank U
    Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s